09
apr
2021

Elev på Nordvestlandet folkehøgskole har fått påvist Korona

Publisert 09.04.21 av Daniel Kvalvik vist 2547 ganger

-1 pluss pluss minus
En av elevene på Nordvestlandet Folkehøgskole (Høgtun) har testet positivt for Korona.

Ønsker å berolige folk i bygda
Rektor Bjarte Grøteide informerer om at eleven ble isolert i ei leilighet da han ankom Torvikbukt tirsdag fordi det viste seg at han var lettere forkjølet. I tillegg er de som hentet han, satt i karantene. Eleven har ikke vært inne på skolen etter påske.
Eleven fikk onsdag ettermiddag vite at en venn hadde fått påvist Korona, og det ble ble foretatt en hurtigtest torsdag morgen. Og svaret på testen viste seg å være positiv.

Kan legge til at eleven ikke har vært på noen butikker i kommunen eller vært i nærheten av andre enn de som hentet han i Batnfjordsøra tirsdag. Han har kun vært i leiligheten etter han ankom Torvikbukt tirsdag.

Kontinuerlig risikovurdering
- Vi har gode retningslinjer når elevene reiser fra og til skolen. Vi hadde en ringerunde til samtlige elever der vi fikk kartlagt smitterisiko før de kom tilbake til skolen etter påskeferien forteller Grøteide. Vi har et godt samarbeid med kommunelegen og smittevernteamet i Gjemnes kommune. Etter ferier gjennomføres to tester av elevene med en ukes mellomrom. Samtlige elever ble testet torsdag 8.april, og alle elevene som er kommet tilbake til skolen er testet negativt i første testrunde.

Eleven som har påvist smitte (og som er i isolasjon), har det bra. Han blir fulgt opp av skolen og blir godt tatt vare på.
hogtunet-noe-nedskalert_1600.jpg
Nordvestlandet folkehøgskole har for tida 92 elever. Avslutning for dette skoleåret blir lørdag 8.mai.

Søknaden for neste skoleår er god - det er ekstra hyggelig om vi kan fylle skolen med elever når vi kan tilby et totalt nyrenovert internat i "Nye Øvretun"! Avslutter Bjarte Grøteide til torvikbukt.no

IMG_9129v2_1600.jpg Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 09.04.21
Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT