17
jun
2016

Ny tur som hjelpearbeider i Hellas

Publisert 17.06.16 av Daniel Kvalvik vist 1944 ganger

1 pluss pluss minus
Om ca. 14 dager skal Siv Grøteide, sammen med tvillingsøstera Tone Jøssund sette seg på flyet med kurs for Thessaloniki i Hellas.
Søstrene skal på sin andre tur som frivillige for organisasjonen Dråpen i havet. I februar var de på øya Lesvos for å ta imot båter, denne gangen skal de jobbe i militærstyrte flyktningeleirer. De skal være ei uke i Nea Kavala, som er i Idomeni-området, og 3-4 dager i Athen. Der er det leirer både i Pireus og Skaramangas.

- Arbeidsoppgavene blir annerledes denne gangen, forteller Siv, for nå vil vi komme nært innpå flyktningene. I leirene vil vi hjelpe til med utdeling av bl.a. mat, bleier, hygieneartikler, morsmelkerstatning. Vi skal også kartlegge ulike behov som finnes. En viktig del av jobben vår blir å aktivisere barna i leiren. Vi gleder oss til å skape litt liv og latter blant barna! Mange av flyktningene har levd i camp i månedsvis, og det begynner virkelig å skorte på håp om et bedre liv. Det resulterer gjerne i en del konflikter mellom flyktningene.

Det er veldig varmt i Hellas på sommeren, så om noen har capser eller solhatter å sende med, tar de gjerne med! Det er en stor pose på Bunnpris Batnfjord og på Joker Torvikbukt der slikt kan legges. Det bør være rent.
Om noen vil sponse med penger, er det mye de kan kjøpe til flyktningene der nede! Da kan du «vippse» penger til 976 06216 eller sette penger inn på kontonr. 9710 600 5331. 

 

Siv og Tone gleder seg til å reise og bidra igjen! Tusen takk for all støtte vi har fått!
Torvikbukt.no ønsker lykke til.
 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 17.06.16
Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT