18
apr
2017

Kulturkveld med Einar Lunde

Publisert 18.04.17 av Daniel Kvalvik vist 2213 ganger

0 pluss pluss minus
Tirsdag 25.april fra 16:30 - 19:30 arrangerer Høgtun Folkehøgskole kulturkveld med Einar Lunde.

Vi starter med kaffe klokka 1630. Så blir det et par runder med åresalg før Einar Lunde starter sin forestilling ca klokka 1800.
Tema: «Fra undertrykkelse og konflikt til forsoning og tilgivelse – et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu»
Det blir gratis adgang, men altså åresalg til inntekt for Høgtun i forkant og Einar Lunde selger også sine bøker etter forestillingen.
Om foredraget:
Han tok alle på senga. Både sine egne og hele verden. Ingen trodde sine egne ører. Her hadde Nelson Mandela, verdens mest berømte fange, sittet i fengsel i 27 år, var blitt fratatt nesten hele sitt voksne liv. Nå var han nettopp sluppet satt fri. Nå var hevnens time kommet. Vi skriver søndag 11.februar 1990. 
Sør-Afrikas ungdom sto rustet til tennene for å ta igjen for 350 år med undertrykkelse og fra-røving av menneskeverd og menneskerettigheter. Nå skulle det hvite herrefolket knekkes en gang for alle.
Så roper sjefen deres, Nelson Mandela, ikke på hevn, men på forsoning og tilgivelse. Det var et sjokk uten like.
Men det var ikke gjort i en håndvending. Mandela og hans budskap møtte enorm motstand. I mange år. Det var ingen selvfølge at dette skulle ende godt. Tvert imot. Og den kampen ble lang og vanskelig.

Einar Lunde har ikke bare presentert nyheter i Dagsrevyen i 40 år. Han har også vært NRKs Afrika-korrespondent og er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot Apartheid, hvitt overherredømme.
Velkommen til å være med Einar på den eventyrlige ferden fra undertrykkelse rasediskriminering og konflikt til forsoning, tilgivelse og demokrati.
Etter «forestillingen» blir det anledning til spørsmål og samtale. Dessuten har du mulighet til å kjøpe Einar tidløse opplevelsesbøker «Paradisveien» og «Safari» med rabatt og med hyggelig hilsen i.

Arrangementet på facebook

 


 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 18.04.17
Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT