06
nov
2017

Bygd for bevegelse

Publisert 06.11.17 av Daniel Kvalvik vist 1268 ganger

0 pluss pluss minus
Høgtun Folkehøgskole feirer 100 år, og nytt flott slagord ble offentliggjort under jubileumsfesten. 

Tore Humstad er mannen som står bak slagordet «Bygd for bevegelse», og han fikk utdelt pris fra Julie Weyde under jubileumsfesten på Høgtun lørdag 4.november.

- For å komme fram til et passende slagord for Høgtun inn i ei ny tid, var vi ei PR-gruppe som jobba litt sammen, sier Tore Humstad. Her var det representanter fra elevene, administrasjonen og styret. Vi var på jakt etter et slagord som kunne være dekkende både for folkehøgskolens oppdrag, Høgtuns fagprofil og det den gode beliggenheten i Torvikbukt, fortsetter Humstad som selv har vokst opp i bygda. Folkehøgskole-oppdraget handler jo på sett og vis om å gi tilhørighet, fart og retning videre i livet for mange unge mennesker. Fagprofilen kjennetegnes med aktive og kreative linjer og visjonen «sunn, sann og skapende» som ble vedtatt for noen år siden. Og vi ønsket å løfte fram plasseringen i Torvikbukt som noe spesielt positivt, med vekt på to viktige verdier. Disse består av de naturgitte fordelene ved å ha tilgang til det beste både på Nordmøre og i Romsdal, med kyst, fjordlandskap og alpine fjell. Og plasseringa i ei lita bygd byr på få forstyrrende faktorer, men tilsvarende godt og dedikert naboskap med aktive sambygdinger som bryr seg om Høgtun.

Torvikingene trenger Høgtun og Høgtun trenger Torvikingene.

Det ble annonsert konkurranse på facebooksida til Høgtun, men vi i gruppa skulle også prøve oss med minst tre forslag hver. 
I denne prosessen fikk jeg tanken om «bygd for bevegelse».

Tanken er at «bygd» refererer til bygda Torvikbukt og kvalitetene ved plasseringa, om å være skapt (bygd som menneske) for en hensikt og hvorfor Høgtun i sin tid ble etablert (bygd, oppført). «Bevegelse» sier noe om å være i fysisk aktiv (som Høgtunelevene ofte er), men også noe mer billedlig om å ha fart, framdrift, retning og deltakelse i livet (som Høgtun ønsker å gi). Det sier også noe om å være en del av en større sammenheng, slik som folkehøgskolebevegelsen, misjonsbevegelsen og fredsbevegelsen (som skoleslaget er). 
Setter du ordene sammen, så uttrykker de takknemlighet til de som i sin tid følte seg kallet til å bygge Høgtun i 1917, samtidig som de peker ut kursen inn i ei ny tid. Oppdraget med å bevege unge mennesker nærmere seg selv, sine medmennesker og de store spørsmålene om tro, tvil og mening kommer til å stå ved lag også i de neste hundre åra.

Det er også laget en film hvor det nye slagordet er brukt, og en flott tekst med god reklame for Høgtun og bygda vår. Takk Høgtun for det du betyr for bygda vår!
IMG_5337v2_1600.jpg

Vi er
langt fra de store byene 
men likevel sentralt
der Nordmøres fjorder møter
Romsdalshalvøya.

Akkurat her
i et landskap fra drømmen din 
mellom fjorder og fjell, 
skjærgård og skog, 
åser og pinakler
på barmark 
langs snirklete landeveier 
og i bunnløs puddersnø

akkurat her
er det lagt til rette for deg
for aktivitet,
fellesskap 
og skapertrang

Og det er derfor vi er her
på bygda altså
for å tilby alt dette
for å være i alt dette

Og for å la deg bevege
i naturen 
av naturen

nærmere hverandre. 
med hverandre
av hverandre.

mot det viktigste;
de store spørsmålene
med kroppen
med tanken
og med hjertet

Bevege og bli beveget

Det er derfor vi holder på
og det er derfor vi inviterer deg
nettopp hit

For når alt kommer til alt 
er det vel det vi alle er?
bygd for bevegelse
 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 06.11.17
Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT