Search

Marte Torvik satte norsk rekord!

Created 11 years 319 days ago
by Daniel Kvalvik

pluss minus pluss: 9 minus: 0

  • Currently 0,00/5 Stars.


Tags Marte Torvik
Categories Framside - nyheter
Views: 8075
Print

Under helgens Kisen Open i Alfhallen viste Marte Torvik (20) at hun har tatt en stort steg nærmere den absolutte verdenstoppen innen luftrifleskyting. Under lørdagens konkurranse var førsteårssenioren fra Torvikbukt på Nordmøre kun ett tidel unna norgesrekorden på 40 skudd inkl. finale - tilhørende Kristina Vestveit fra Bærum. Torvik skjøt 398 på sine innledende 40 skudd, og slo til med hele 103.7 i finalen. Med dette resultatet var hun altså kun 0.1 poeng fra å tangere den fem år gamle rekorden til Vestveit.
Det er ikke mange poeng å hente på et såpass høyt nivå, men Marte Torvik klarer på utrolig vis å toppe denne prestasjonen under søndagens skyting. Denne gangen ble det fantastiske 399 på de første 40 skuddene, og i finalen skjøt hun meget pene 103.6. Dermed fikk hun totalsummen 502.6 og slo den gamle rekorden med 0.8 poeng, noe som er en solid forbedring innen denne marginale idretten.

Medaljekandidater under EM
Med helgens resultater viste Torvik at hun blir å regne med i det kommende Europamesterskapet, som for øvrig arrangeres i Finland 14. – 20. februar. Dette blir Torviks 4. Europamesterskap på rad (de tre første som junior), og medaljefangsten er tre lagsølv. Presterer Torvik tilsvarende som under helgens Kisen Open kan hun fort pynte på medaljestatistikken. Med seg på laget i Finland har hun for øvrig Ingrid Stubsjøen og Marianne Berger, et lag som med full klaff fort kan gå helt til topps under EM.

Individuelt kan vi trygt si at vi stiller med to medaljekandidater under EM. Ingrid Stubsjøen skjøt nemlig også 399 for noen uker siden – dermed stiller vi med to skyttere i kvinneklassen som har dokumentert meget høyt nivå denne sesongen. På en god dag vet vi at også Marianne Berger kan skyte svært godt, selv om det går litt stang-ut for Berger akkurat nå.  Under mesterskapet i Finland står det også om kvoteplasser til OL, så det knytter seg ekstra spenning til det som skal foregå i De tusen sjøers land om en måned tid.

-Bjørn Hytjanstorp, Kisen MSL-

 


Marte Torvik satte norsk rekord i luftrifle, foto Bjørn Hytjanstorp, Kisen MSL. 


No Comments


BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT